Laatste nieuws


Hier vindt u het laatste nieuws van onze school
07-03-2019  19:02
Juf Dorothé viert haar verjaardag!

Vanmorgen hebben we met alle kinderen gezongen voor Juf Dorothé. Ze was gisteren 60 jaar geworden. Het was enorm gezellig....Wat een feest!

Op de juffendag, die dit jaar op 29 mei 2019 valt, vieren alle juffen hun verjaardag samen met de kinderen. 
04-03-2019  18:59

Boomplantdag

De kinderen uit de groepen 5 en 6 van de Piramide zijn uitgekozen om mee te helpen op boomfeestdag.
Dit jaar is dat op 13 maart 2019.


ieder kind een boom

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

28-02-2019  19:49

Uitnodiging   Een Klas vol ArcadeOuders.
 
Week van het Openbaar Onderwijs
(18 tot en met 22 maart 2019)
 
In de week van 18 tot en met 22 maart 2019 doet Onderwijsstichting Arcade mee aan de Week van het Openbaar Onderwijs. We willen ouders van onze kinderen en andere belangstellenden in het Openbaar Onderwijs graag uitnodigen om zelf te komen ervaren wat kinderen op een school van Arcade gedurende een schooldag, leren en ervaren.
 
Een Klas Vol Ouders
Gedurende een schooldag kunt u, samen met andere ouders ervaren hoe het is, om anno 2019 weer op de basisschool te zitten. Een hele dag gaat u zich bezighouden met vakken, waar kinderen van Arcade ook op een schooldag mee te maken krijgen. Zo zal er rekenen, taal, wereldoriëntatie, G/HVO en Gym voorbijkomen. Het gaat om het ervaren wat de kinderen iedere dag doen.
U kent wellicht het programma een Klas Vol Ouders, uitgezonden in het najaar van 2018.
Klik hier op youtube en bekijk de trailer. Het was onze inspiratie om dit te gaan organiseren.
 
Zowel in Hardenberg, als in Coevorden is er 1 school die de deuren voor ouders een dag lang openstelt. Er kunnen ongeveer 20 ouders per school komen. (Komen er meer aanmeldingen dan organiseren we een dergelijke dag in de loop van het jaar nog eens)
 
Heeft u zin om weer eens echt in de schoolbanken te zitten en te ervaren wat kinderen in het (openbaar) onderwijs ervaren?
 
Wanneer en waar:
 
  • Vrijdag 22 maart 2019
  • O.B.S de Kern, Erve Odinck 3   Hardenberg,
  • O.B..S. Burgemeester S.J. van Royen, Sportparklaan 20, Schoonoord,
 
U kunt zich aanmelden via het onderstaande emailadres onder vermelding van uw naam en de locatie van uw voorkeur. Let Op! Vol is Vol.
 
“Niet te laat komen dus”
 
                                 eenklasvolarcadeouders@onderwijsstichtingarcade.nl